JASMINE

Because reality never lives up to fantasy.

TUMBLR

Kategorier

Arkiv

Svergiedemoraterna

Postat i Tankar kl. 18:22 14 Nov | Kommentarer (0) |
Jag fruktar att detta kommer bli ett långt inlägg, men med tanke på hur sällan jag skriver inlägg numer så får det bli så. Dagens ämne är som ni säkert redan listat ut - Sverigedemokraterna. Detta omtalade parti som väcker starka känslor hos de flesta av oss. Partiet som man antingen hatar eller älskar. Men det faktum att partiet växer med ljusets hastighet kan nog ingen förneka.

Jag kan tycka att SD har en del vettiga åsikter och fokuserar på många viktiga ämnen, tex invandringspolitik och kriminalitet. Men någonstans längs vägen spårar det ur - fullkomligt. Förslagen är oftast orimliga i praktiken och tillvägagångssätten är så enkla att de inte kan annat än missgynna Sverige på lång sikt.

Ett annan sak som oroar mig är de faktiska människorna bakom partiet, det känns som att de inte sparat på skandaler om man säger så. Jag tänker framför allt på riksdagsledamoten Erik Almqvist angående incidenten med Soran Ismail. Det var visserligen drygt två år sedan det inträffade men jag tycker att det visar ganska tydligt vilka sorts människor som faktiskt får vara med och styra vårt land.

Det hela började med att Soran lade upp detta videoklipp på youtube: Erik svarade med detta: 


Och om ni vill höra hela sanningen klickar ni här.

Jag står varken på Eriks eller Sorans sida angående deras lilla "fight" men med tanke på Almqvists rasistiska och sexistiska påhopp tycker jag definitivt inte att han förtjänar en plats i riksdagen, det känns obehagligt att sådana människor är med och styr vårt land.

En annan riksdagsledamot för SD är Kent Ekeroth. Enligt corruptionsweden ska hans judiska mor Janina Kazarina-Ekeroth (invandrare från Kazakstan) dömts till åtta månaders fängelse för grovt skattebrott. Ni kan läsa hela inlägget här. Om så är fallet, vilket det verkar vara, är alltså Kents egna moder att anses som kriminell invandrare - dvs sådana som Kent vill resa Sverige på. Ekeroth sägs även vara zionist. Jag tänker inte lägga in några egna värderingar i vare sig det "ryktet" eller huruvida det stämmer utan väljer att endast nämna det.

Som jag tidigare nämnde växer SD illa kvickt och jag har liksom många andra ställt mig frågan varför. Jag kommer själv att rösta för första gången i valet 2014 och skulle inte kunna tänka mig att kryssa i något utan att införskaffa den information jag behöver för att faktiskt veta vad det är jag egentligen röstar fram. Jag skulle vilja påstå att majoriteten av de som röstar på SD är människor som inte har någon större kunskap om partiet och mest är "trötta på invandrare".  Det är på tiden att folk lär sig mer om detta parti och inte enbart lyssnar på vad dess politiker har att säga, för då kan det ju givetvis låta som ett ganska bra paket - "stoppa islamiseringen, hårdare tag mot kriminella". Man bryr sig inte så mycket om hur det faktiskt skulle gå till. 

Sverigedemokraterna är ett av de åtta partier som styr Sverige. Partiet bildades 1988, med andra ord för 24 år sedan. Många av de som var med och bildade partiet hade tidigare varit verksamma i nationalistiska och rasistiska partier. Högextremism och aktivism var då starka kännetecken för partiet. Så där har vi alltså SDs grund, det hela spektaklet är uppbyggt på - rasism. Under tidens gång har det såklart inträffat många incidenter som påvisat att stark rasism och nazism fortfarande finns inom partiet.

Vill vi verkligen att dessa människor ska styra vårt land i framtiden? Upp till er, svenska folket.
Annons:

Kommentarer

Skriv En Kommentar