JASMINE

Because reality never lives up to fantasy.

TUMBLR

Kategorier

Arkiv

Brinnande nunna

Postat i Tankar kl. 16:25 24 Mar | Kommentarer (0) |
”Självbränning innebär att den som försöker ta livet av sig, sätter eld på sig själv med hjälp av någon form av brandfarlig vätska. Åsynen av en brinnande människa är mycket påträngande och därför är detta en självmordsmetod som ofta används som en politisk protesthandling.” 


Om någon mot all förmodan skulle ha missat att tibetanska nunnor och munkar tänder eld på sig själva skall de nu bli varse om det. Varför de gör det? För att synas och höras. Totalt 20 nunnor och munkar har nu valt att avsluta sitt liv på det här sättet - eller offra sig, som de antagligen ser det - i protest mot "begränsningar mot kulturen och religionen" (läs: i protest mot Kina).

Personligen tycker jag att det är vansinne. Visst kan jag förstå deras frustration, och kanske är detta det effektivaste sättet att få uppmärksamhet hos mänskligheten. Men förstår allmänheten verkligen bakgrunden till detta - som i själva verket sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden? Skulle inte konflikten till och med kunna förvärras med sådana här drastiska åtgärder? Spänningen och motsättningarna lär ju ligga på topp nu.
Annons:

Kommentarer

Skriv En Kommentar