JASMINE

Because reality never lives up to fantasy.

TUMBLR

Kategorier

Arkiv

Thank You For The Music

Postat i Minnen Tankar Música kl. 22:13 14 Jun | Kommentarer (0) |
Musik betyder så otroligt mycket för mig, det är nästan svårt att förstå hur mycket musiken påverkar oss människor. Jag vet att många känner som mig, men jag får ju prata för mig själv nu. Jag lyssnar på musik nästan dygnet runt, vilket humör jag än är på. När jag är ledsen måste jag lyssna på musik, när jag är arg behöver jag musiken otroligt mycket, när jag är glad vill jag lyssna på musik, när jag är nervös eller stressad gör musiken mig lugn, när jag mår dåligt gör musiken mig på lite bättre humör. Musiken förstärker känslor.

Det bästa är att det finns oändligt mycket musik, en hel värld av musik och olika musikstilar. Musik har under mitt liv kommit och gått, men mycket musik har även kommit för att stanna. Musik som jag alltid kommer lyssna på. Men visst, jag har självklart haft mina olika musik-perioder.

När jag var liten, dvs när jag var under 7 år, lyssnade jag på det som spelades hemma. Det var mycket Pet Shop Boys, Michael Jackson, Madonna, Antique, Amr Diab och sånt.

   

När jag började skolan fick jag dock min egen musiksmak, och i några år var det Spice Girls och Britney Spears som enväldigt regerade min musikaliska värld.

  

När jag blev ännu några år äldre, 13-16 år, då öppnade sig en annan värld för mig. Internet. Jag började lyssna på storheter som Rihanna, Beyoncé och the Pussicat Dolls. Men även svensk hiphop som fick en stor plats i mitt hjärta. Anton & Affes musik har fått ta upp en stor del av min tid, jag älskade deras musik över annat. Jag lyssnade även på Byz under mina fjortisdagar, haha.

 

Och idag då, vad lyssnar jag på nu? Allt, ärligt talat. Jag kan lyssna på Joshua Radin ena dagen och Eminem nästa. En sak som jag inte kan med är dock heavy metal och sån shit, där de skriker så hemskt att man bara vill hålla för öronen. Det är inte musik enligt mig..
Annons:

Kommentarer

Skriv En Kommentar