JASMINE

Because reality never lives up to fantasy.

TUMBLR

Kategorier

Arkiv

British Columbia (BC)

Postat i Kanada kl. 14:21 04 Jun | Kommentarer (0) |
Jag ska som sagt skriva ett inlägg om varje delstat i Kanada, och jag tänker börja med en provins i sydvästra Kanada: British Columbia (BC).

Provinsen British Columbia, som är känd för sin vackra natur, blev Kanadas sjätte provins år 1871. Det är den femte största delstaten till ytan (tredje största provinsen) och den tredje mest befolkade delstaten. Provinsen yta är 944,745 kvadratkilometer stor, vilket till exempel gör den fyra gånger större än England. Folkmängden ligger på ungefär 4,5 miljoner människor. Här finns massor av nationalparker för såväl turister som kanadensare att besöka. Här finns även vackra stränder, shoppinggallerior och skidor. Här finns helt enkelt något för alla!GEOGRAFI
British Columbia är alltså Kanadas västligaste provins, som tar upp hela västkusten mor Stilla Havet. I nordväst gränsar den till den amerikanska delstaten Alaska, i norr gränsar den till Northwest Territories, i öst gränsar den till provinsen Alberta och i söder gränsar den till de tre amerikanska delstaterna Washington, Idaho och Montana. British Columbias huvudstad Victoria ligger i den södra delen av Vancouver Island (Vancouverön). Provinsens största stad heter Vancouver och ligger på fastlandet i provinses sydvästra hörn. Hela 56% av provinsens area är täckt av enorma skogar, så att svenskar kan känna sig hemma hehe.

  

FLAGGAN
De fyra vita vågiga och tre blå vågiga linjerna symboliserar provinsens placering mellan Stilla havet (Pacific Ocean) och Klippiga bergen (Rocky Mountains). Kvällssolen representerar det faktum att British Columbia är Kanadas västligaste provins. Unionsflaggan återspeglar brittiska härstamning, medan kronan i mitten av flaggan representerar Kanadas kungafamilj. 


VÄDER & KLIMAT
British Columbia har Kanadas mildaste klimat. Somrarna är varma, men inte heta. Vintrarna är milda och regniga, med lite snöfall ibland. Klimatet kan dock variera enormt mycket inom provinsen, med allt från alpin till tundra eller öken till kustlig regnskog. En rad bergskedjor finns även i provinsen, t ex Klippiga bergen i öst och "Coast Mountains" på Vancouver Island i väst.

  

VANCOUVER
Vancouver är som som sagt British Columbias största stad, men även hela landets tredje största stad. Det är även den mest befolkade staden i västra Kanada, vilket är fullt förståeligt med dess 2,5 miljoner invånare (räknat med hela storstadsområdet). Vancouver är omgivet av vatten på tre sidor, och har ett av de mildaste klimaten i Kanada. I år (2011) utsågs Vancouver till den bästa staden i världen att leva i då det kommer till livskvalitet. Vancouver är staden du kan ägna dig åt både skidåkning och havsbad under samma perioder av året, rätt fantastiskt om du frågar mig! En annan sak som kan vara rolig att veta är att staden fått sitt namn efter Captain Vancouver. Vancouver har även en egen flagga som ni kan se på bilderna nedan. Se även det helt fantastiska klippet under flaggorna, this is Vancouver! (Använd helskärmsläge, ascoolt.)ÖVRIGT
- Provinsen har även ett eget motto som säger "splendor without diminishment".
- Det officiella språket i British Columbia är engelska.
- Det har bott människor i denna provins i över 7000 år.

Det finns egentligen hur mycket mer som helst att skriva om denna fantastiska provins, men jag har lite saker att ta itu med nu. Så detta får räcka för denna gång. Om det är någon som vill se källor osv, så är det bara att skriva en kommentar om det.

Annons:

Kommentarer

Skriv En Kommentar