JASMINE

Because reality never lives up to fantasy.

TUMBLR

Kategorier

Arkiv

Alberta

Postat i Kanada kl. 17:34 07 Jun | Kommentarer (0) |
Här kommer mitt andra inlägg om Kanadas delstater, och idag ska jag skriva om provinsen Alberta! Alberta ligger alldeles bredvid Brittish Columbia som jag skrev om i detta inlägget: http://heartbeat.favs.se/2011/06/british-columbia-bc-.html

GEOGRAFI
Alberta är Kanadas fjärde största provins. I väster gränsar Alberta till provinsen British Columbia, i norr gränsar den till Northwest Territories, i öster gränsar den till provinsen Saskatchewan och i söder gränsar den till den amerikanska delstaten Montana. Albertas huvudstad Edmonton ligger ungefär i provinsens centrum. En annan storstad i Alberta är Calgary, även kallad oljehuvudstaden. Alberta har ett invånarantal på drygt 3,7 miljoner, och en yta på cirka 661 848 kvadratkilometer.

  

KLIMAT & VÄDER
Alberta har ett torrt klimat med heta somrar och kalla vintrar. Denna provins är känd för sina prärier och även för Rocky Mountains (Klippiga bergen), som går genom västra Alberta vid gränsen till grannprovinsen British Columbia. Här nedan på bilden kan ni se hur bergskedjan Rocky Mountains går!


EDMONTON
Edmonton är den nordligaste storstaden i Kanada och den femte största staden i hela landet. Denna stad är hem till ungefär en miljon människor, på en yta av cirka 700 kvadratkilometer. Ett måste när man är i Edmonton är att att besöka det enorma West Edmonton Mall, som jag har skrivit om i ett enskilt inlägg tidigare (http://heartbeat.favs.se/2011/06/west-edmonton-mall.html). Även denna stad har en egen flagga som ni kan se nedan, och under bilderna på flaggan kan ni se två bilder på den vackra staden Edmonton.

}} }} }}

  


ALBERTAS FLAGGA:

  

ÖVRIGT
Slutligen vill jag berätta om en av Albertas floder, som heter Moraine Lake. Den ligger i Banff National Park, vilket är Kanadas äldsta Nationalpark och som ligger vid Klippiga bergen. Det som är speciellt med denna flod (Kanada har väldigt många floder), är dess fantastiska blåa färg och även dess otroligt vackra omgivning i Klippiga bergen. Så jag avslutar detta inlägg med två otroligt vackra bilder av Moraine Lake.

 

Om någon vill ha källa så är det bara att lämna en kommentar om det som vanligt!
Annons:

Kommentarer

Skriv En Kommentar