JASMINE

Because reality never lives up to fantasy.

TUMBLR

Kategorier

Arkiv

Walking On A Dream

Postat i Tankar Kanada kl. 11:59 30 May | Kommentarer (0) |
Skrev Nellys låt Just A Dream som rubrik först, men det kändes inte riktigt rätt. Jag ska nämligen skriva ett inlägg om drömmar som jag tidigare sa att jag skulle göra, och jag vill inte att det ska vara just dreams. Drömmar kan vara fina även om de aldrig går i uppfyllelse, själva drömmandet kan också vara underbart. Men just de drömmar jag ska skriva om idag vill jag faktiskt ska gå i uppfyllelse. So here we go, notera att ordningen icke är i rangordning. 

1. Gå klart gymnasiet och ta studenten. Jag går inte i skolan för tillfället, men jag önskar av hela mitt hjärta att jag ska kunna fortsätta plugga snart. Om två år vill jag stå med en vit klänning och sjunga "för vi har tagit studenten". Håller tummarna för mig själv, kan någon ge mig en snäll klass?

2. Ta körkort. Ja, körkort innebär en enormt stor frihet. Och frihet gillar vi! Och jag kommer vara så himla stolt när och om jag lyckas ta körkort, då bilkörning kanske inte är det lättaste jag har provat på.

3. Rock Am Ring 2012. Behöver jag verkligen säga något mer?

4. Åka som Au Pair till USA, i ett år. Detta är något som jag har drömt om i flera år. Drömmen föddes då jag satt i en grön soffa utanför rektorns kontor, jag tog upp en tidning och bläddrade i den. Det råkade vara Cultural Cares tidning, och sedan dess har jag inte kunnat släppa den där Au Pair-grejen. Jag vill resa, se världen och inte minst USA. Så det här ser jag som ett perfekt tillfälle till att göra det. Och återigen, jag behöver den där friheten. Komma ifrån det här, att alltid vara kontrollerad.

5.Skriva en bok. Jag har alltid skrivit mycket, antagligen för att jag uttrycker mig bäst genom skrift (är inte så social av mig). Jag älskar att skriva, så att bli författare skulle vara den största drömmen. Men det vågar jag inte riktigt hoppas på då jag inte är tillräckligt bra, men en bok kanske jag kan lyckas med. Hoppas!

6. Flytta utomlands. Sedan jag var väldigt liten bestämde jag mig för att jag någon gång ska flytta utomlands, det är nästan ett måste. Jag måste få den friheten, jag vill leva mitt liv precis som jag själv vill leva det. Det krävs (tyvärr?) en utomlandsflytt för det. Men jag skulle ändå inte vilja bo I Sverige hela livet, jag vill ut ut ut ut i världen. Se, upptäcka, känna. Som jag i ett tidigare inlägg skrivit så skulle jag vilja flytta till Kanada. Det är ett land som ligger mig varmt om hjärtat.

7. Bilda familj. De flesta av oss vill väl gifta oss och få barn någon gång, det är liksom en del av livet som man förväntas gå igenom. Jag vill ha många barn, jag älskar barn.

8. Förbättra världen. Det här börjat bli flummigare och flummigare tänker ni, vadå förbättra världen? Jo, men jag känner att när jag blir gammal och ser tillbaka på mitt liv så vill jag vara stolt och nöjd. Och då tror jag att det skulle kännas fint om man förbättrat världen på något sätt (behöver inte vara någon stor grej). För min del skulle jag vilja jobba med att skapa jämställdhet i arabvärlden, ge kvinnor de rättigheter som de förtjänar. Jag bär själv på arabiskt blod vilket antagligen är anledningen till att just arabvärlden ligger mig varmast om hjärtat i detta ämnet.Tack och lov för att paint finns!
Annons:

Kommentarer

Skriv En Kommentar