JASMINE

Because reality never lives up to fantasy.

TUMBLR

Kategorier

Arkiv

Svar på tal

Postat i Tankar kl. 22:38 30 May | Kommentarer (0) |
Stefan 2011-05-30
Ser på bilderna på din blogg att du inte bär slöja. I demokratier som Sverige och Israel har man den möjligheten, som saknas i islamiska stater. Skulle du hellre vilja leva i ett islamiskt samhälle med sharialagar, istället för en liberal demokrati där kvinnor och män, muslimer och icke-muslimer har lika rättigheter? Tror du att Hamas är demokrater? Skulle du vilja leva i deras samhälle? Om inte - varför tycker du att palestinierna ska göra det?

Att jag inte bär slöja på bilderna behöver inte betyda att jag inte bär slöja i verkligheten, de få bilderna jag lagt ut på mig själv är ju inte direkt tydliga bilder av mitt ansikte osv. Men jag låter den saken förbli oklar, tycker inte riktigt att det har med saken att göra.

Du menar alltså att man inte har möjlighet att välja om man vill bära slöja eller inte i islamiska stater? Det är inte helt sant, man kan faktiskt välja att inte bära slöja i de flesta islamiska länder om man inte vill det. Du syftar givetvis på extremt islamiserade stater som Saudiarabien och Afghanistan, men faktum är att det finns otroligt många kvinnor som inte bär slöja i exempelvis de islamiska nordafrikanska länderna. Valet är fritt och staten ställer inga krav på slöja. Däremot finns det tjejer som tvingas till att bära slöja av släkt och familj, men det är en helt annan sak och hör inte till det du frågade om. 

Självklart föredrar jag för en liberal demokrati där kvinnor, män, muslimer och icke-muslimer har lika rättigheter framför alla andra typer av samhällen. Men ett land med islam som huvudreligion kan också vara ett sådant land, det tror i alla fall jag. Jag är väl medveten om att många muslimska länder behöver jobba med jämställdhet, vilket jag även skrivit om i ett inlägg och det är faktiskt något jag själv vill jobba med i framtiden.

Jag skulle inte vilja leva i Palestina, av den enkla anledningen att jag trivs i Sverige nu. Om det inte var så pass oroligt som det är i Palestina så skulle jag kunna tänka mig att leva där, men nu är det ju tyvärr farligt att vistas i landet.. Jag vill att palestinierna ska bo i sitt Palestina, utan att behöva vara rädda för hjärtlösa israeliska soldater. Jag vill att Palestina ska förbli Palestina, för att palestinerna själva vill det. De vill ha sitt land tillbaka, och de förtjänar det. Men du kanske tycker att alla islamiska stater ska göras om och bli som Sverige, för att vi tycker att det är det bästa sättet att leva på?

Off topic och politiskt inkorrekt (100% åskiter): Jag vill att palestineirna ska få tillbaka sitt land, och att de djävulska israelerna ska lämna landet. Hur kan man tro att landet skulle kunna bli ett rättivsans land då ett folk trängts bort från sitt eget land och i princip spärrats in i en stad där de tvingas leva i fattigdom och misär, för att övertas av de som trängt undan dem? Palestinierna måste få sin stolthet tillbaka, de är ett folk och Palestina är deras land. Vare sig man vill erkänna det eller inte, så vet vi alla hur det egentligen ligger till. Israeliska soldater skjuter civila (barn, kvinnor, män) då de protesterar (ibland även utan protester), och allt de har att försvara sig med är sten. Israelerna gör nu vad de en gång själva varit utsatta för, de vill utrota palestinierna och förgöra landet Palestina. 


We are not terrorists.
Annons:

Kommentarer

Skriv En Kommentar